Betaalbare Warmtepompen

Een moderne lucht-water-warmtepomp is de ideale en meest duurzame en milieuvriendelijke vervanger voor uw aardgas-CV-gasketel. binnenunit-groot

Een HR-CV-ketel (aardgas) haalt ongeveer 100% rendement, een lucht-water-warmtepomp haalt ongeveer 400% rendement. Een warmtepomp haalt de warmte gratis uit de buitenlucht, zelfs als het stevig vriest. Slechts het stroomverbruik voor de pomp zorgt voor energiekosten.

Samen met de overheid (ISDE-subsidie) zorgt EnergieGratiz voor een terugverdientijd die vaak korter is dan voor zonnepanelen.* En €2.700 tot €3.600  subsidie is een serieus deel van de totale investering dat de overheid voor haar rekening neemt!

Over de werking van een warmtepomp is al heel veel op het web te vinden, maar het is vrij lastig om het goed uit te leggen. Je kunt nog het beste zeggen dat een warmtepomp werkt als een omgekeerde koelkast, maar een warmtepomp kan ’s zomers ook koelen!

Een paar kenmerken van een lucht-water-warmtepomp zijn uniek en om te onthouden:enkel-buitenunit-groot

  • de jaarlijkse energiekosten voor een warmtepomp zijn ongeveer de helft van de jaarlijkse kosten van aardgas voor een HR-CV-ketel.
  • een warmtepomp verwarmt het meest efficiënt als hij water tot ongeveer 35º moet verwarmen, daarom is vloerverwarming ideaal. Ook zonder vloerverwarming kunt u overstappen op een warmtepomp: dan worden de bestaande radiatoren vervangen voor lage-temperatuurradiatoren. Wij hebben daar een betaalbare oplossing voor.
  • een warmtepomp is de enige warmtebron die kan leiden tot een CO2-neutrale woning.
  • als u kiest voor een 100% groene stroomleverancier – te vinden op een lijst van de Consumentenbond – bent u met een warmtepomp direct af van fossiele brandstoffen (de meeste energieleveranciers leveren geen echte groene stroom, ondanks hun beweringen)
  • met een goede inductiekookplaat (elektriciteit) kookt u nog comfortabeler dan op aardgas en kan uw woning dus helemaal van het aardgas af.
  • sinds kort is het laten weghalen van de aardgasaansluiting door de netbeheerder gratis.

Als u uw CV-ketel afdankt en overstapt op een lucht-water-warmtepomp snijdt het mes aan 2 kanten: u bespaart fors op de energiekosten en u zorgt voor een leefbaar milieu door de zeer energiezuinige en fossielvrije vorm van verwarmen. Uw woning is dan direct klaar voor de toekomst!

ask-about-our-eco-friendly-products-3333x3333

*) in de meeste gevallen is de terugverdientijd 6 – 9 jaar en dit is afhankelijk van meerdere factoren; het kan in uw situatie behoorlijk langer of korter zijn. Wij rekenen daarbij niet met onrealistische jaarlijkse verhogingen van energietarieven, ook al kan iedereen op z’n klompen aanvoelen dat aardgas de komende jaren steeds duurder zal worden. In onze berekeningen geeft uw netto investering gedeeld door de jaarlijkse besparing op basis van actuele tarieven en prijzen de terugverdientijd. Onderaan deze website staan links naar voorbeeldberekeningen. Voor woningen met vloerverwarming, maar ook voor woningen zonder vloerverwarming. In een woning zonder vloerverwarming wordt de warmtepomp verbonden met eveneens betaalbare laag-temperatuur-radiatoren waarmee het ook voor woningen zonder vloerverwarming vaak financieel haalbaar is om over te stappen op een warmtepomp.

In onze showroom in Baflo kunt u helaas niet een Cooper&Hunter warmtepomp werkend bewonderen en beluisteren. Er zijn echter al heel wat woningen waar een Cooper&Hunter warmtepomp de CV-ketel heeft vervangen.